W kategoriach:


Udostępnij:

Ciasto naleśnikowo-makaronowo-pierogowe 500g BEZGLUTEN

Producent: inny
Dostępność: W magazynie 1 szt
KOD: 5907459846690

Bezglutenowy koncentrat ciasta naleśnikowego, makaronowego i pierogowego, dzięki któremu w bardzo prosty i szybki sposób przygotujesz wyśmienite danie. Wystarczy tylko dodać kilka składników i wyrobić.


9,50 zł 5,90 zł

Ilość:

Bezglutenowy koncentrat ciasta naleśnikowego, makaronowego i pierogowego, dzięki któremu w bardzo prosty i szybki sposób przygotujesz wyśmienite danie. Wystarczy tylko dodać kilka składników i wyrobić.
Produkt nie zawiera glutenu, mleka, jaj, czekolady oraz soi.
Składniki: Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik roślinny (ziemniaczany), regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Sposób przygotowania:
Przepis na pierogi:

Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo–naleśnikowo–makaronowego bezglutenowgo, 2 jajka lub 20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody o temp. 20°C.
Sposób wykonania: jajka lub zamiennik jajka zmiksować z woda, dodać do koncentratu, a następnie dodać sól, cukier, olej, wodę i dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.

Przepis na naleśniki:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo–naleśnikowo-makaronowego, 2 g cukru, 1 g soli, 5 g oleju, 1 litr wody lub mleka. 
Sposób wykonania: koncentrat wsypać do naczynia, dodać cukier, sól, olej i wodę lub mleko. Dokładnie zmiksować. Gdy ciasto jest za gęste dodać niewielką ilość wody.

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

DATA WAŻNOŚCI: 02.03.2019

Inne produkty tego producenta