W kategoriach:


Udostępnij:

Cukier trzcinowy 500g NANO

Producent: Inny
Dostępność: Niedostępny
KOD: 5906874838365

Cukier trzcinowy nierafinowany „Demerara” charakteryzuje się złocistą barwą i delikatnym miodowo-karmelowym smakiem.


Cukier trzcinowy nierafinowany „Demerara” charakteryzuje się złocistą barwą i delikatnym miodowo-karmelowym smakiem. Jak sama nazwa wskazuje, pochodzi z trzciny cukrowej. Całkowicie naturalny, bez sztucznych dodatków. Zdrowsza alternatywa dla białego cukru. Co więcej, idealnie sprawdzi się w kuchni meksykańskiej, indyjskiej i azjatyckiej.  Jeśli chcesz zacząć odżywiać się zdrowiej niż dotychczas, ale nie jesteś gotowy na całkowite odstawienie tradycyjnego białego cukru, ten produkt jest dla Ciebie. Cukier trzcinowy nierafinowany był znany już w starożytności. To właśnie wtedy odkryto i przypisywano mu wiele zdrowotnych właściwości. Produkt ten powstaje z trzciny cukrowej, która zawiera dużo żelaza. Żelazo pozytywnie wpływa na nasz organizm, a co więcej, w procesie przygotowania cukru trzcinowego do spożycia nie jest modyfikowany. Oznacza to, że cukier trzcinowy nierafinowany posiada pełne właściwości zdrowotne, wiele cennych substancji, w tym witamin.


Cukier trzcinowy to sacharoza, czyli dwucukier, który składa się z fruktozy i glukozy. Produkt nierafinowany posiada mniejszą ilość sacharozy i zmienioną konsystencję. Sacharoza to główny składnik cukru spożywczego białego.


Cukier trzcinowy nierafinowany właściwości

  • - Cukier trzcinowy nierafinowany jest wzbogacony o śladowe ilości minerałów. Zawiera w sobie selen, wapń, potas i fluor.
  • - Cukier trzcinowy nierafinowany jest mniej kaloryczny od jego białego zamiennika.
  • - Nadaje barwę produktom, które poddano procesowi karmelizacji.
  • - Stabilizuje produkty spożywcze pod postacią żelu np. galaretkę.
  • - Chroni przed utlenianiem i utratą smaku konfitury, owoce w puszcze i inne przetwory.
  • - Niszczy mikroorganizmy w dżemach i galaretkach.
  • - Zapobiega przedwczesnemu wysychaniu żywotności.
  • - Posiada wiele cenionych właściwości konserwujących żywność.
  • - Cukier trzcinowy nierafinowany sprawdzi się jako środek spieniający i zwiększający objętość.


 


Cukier trzcinowy nierafinowany sposób użycia

Idealny do słodzenia ciepłych napojów oraz jak składnik słodkich wypieków i deserów.

Produkt może zawierać śladowe ilości glutenów, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.


Kraj pochodzenia

Kambodża

Inne produkty tego producenta

Aparat na haluksy szyna prostująca dużego palca

24,50 zł

Lizak Na Gardło Malina Mniam-Mniam 6g STARPHARMA

2,99 zł

Hemorend 20 sasz.

66,80 zł

Mydełko z nanosrebrem w płynie 500ml VINSVIN

19,50 zł

Aloe Vera żel 200ml SWISSMEDICUS

24,90 zł