W kategoriach:



Udostępnij:

Olej z czarnuszki zimno tłoczony, nierafinowany 100 ml

Producent: Olvita
Dostępność: W magazynie 8 szt
KOD: 5907591923464

Olej z czarnuszki jest tłoczony na zimno, dzięki czemu zachowuje wszystkie substancje aktywne. Może byc używany zarówno do picia jak i do masażu. Z uwagi na wysoką zawartość NNKT i fitosteroli olej z czarnuszki stosowany w dieci wpływa korzystnie na nasz organizm przez pozytywny wpływ kwasów z rodziny n-6, widoczny w schorzeniach układu krążenia, zwłaszcza miażdżycy, cukrzycy i otyłości, chorobach o podłożu zapalnym i alergicznym jak też obniżenie cholesterolu we krwi i zmniejszenie wchłaniania złego cholesterolu przez dobroczynne działanie fitosteroli. Olej z czarnuszki używany jest jako główny składnik w terapiach aromatycznych – wycisza i pomaga znosić stresy, likwiduje zaburzenia snu. Zewnętrznie chroni przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt skóry, przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę, łagodzi wszelkiego rodzaju alergie. W kuchni stosowany na zimno, jako dodatek do sałatek, zup, sosów, twarogów, kasz itp. Nadaje korzenny smak.


22,50 zł

Ilość:

Olej z czarnuszki jest tłoczony na zimno, dzięki czemu zachowuje wszystkie substancje aktywne. Może byc używany zarówno do picia jak i do masażu. Z uwagi na wysoką zawartość NNKT i fitosteroli olej z czarnuszki stosowany w dieci wpływa korzystnie na nasz organizm przez pozytywny wpływ kwasów z rodziny n-6, widoczny w schorzeniach układu krążenia, zwłaszcza miażdżycy, cukrzycy  i otyłości, chorobach o podłożu zapalnym i alergicznym jak też obniżenie cholesterolu we krwi i zmniejszenie wchłaniania złego cholesterolu przez dobroczynne działanie fitosteroli. Olej z czarnuszki używay jest jako główny składnik w terapiach aromatycznych – wycisza i pomaga znosić stresy, likwiduje zaburzenia snu. Zewnętrznie chroni przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt skóry, przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę, łagodzi wszelkiego rodzaju alergie. W kuchni stosowany na zimno, jako dodatek do sałatek, zup, sosów, twarogów, kasz itp. Nadaje korzenny smak.

W kuchni stosowany na zimno jako dodatek do sałatek, zup, sosów, twarogów, kasz itp. Nadaje korzenny smak.
Stosowany bezpośrednio: 1 łyżeczka dziennie.

Składniki:
100% olej z czarnuszki tłoczony na zimno, nieoczyszczony.

Sposób użycia i zastosowanie:
W kuchni: do sałatek, zup, sosów, twarogów, kasz.
W kosmetyce: stosować do aromaterapii oraz bezpośrednio na skórę.

Po otwarciu olej należy przechowywać w lodówce.
Produkt odpowiedni dla Wegan i Wegetarian.

Inne produkty tego producenta