Producent: | El Pajaro |
Dostępność: | Niedostępny |
KOD: | 5906395648948 |
Kompozycja yerba mate z egzotycznym pata de buey (Bauhinia forficata), miętą pieprzową, trawą cytrynową oraz ziołami. Doskonała dla osób pragnących poprawić linię.
Yerba Mate EL PAJARO SILUETA LIMON
Kompozycja yerba mate z egzotycznym pata de buey (Bauhinia forficata), miętą pieprzową, trawą cytrynową oraz ziołami. Doskonała dla osób pragnących poprawić linię. Pata de buey w medycynie ludowej uznawana jest za ziele oczyszczające krew. Wraz z aromatyczną trawą cytrynową tworzą pobudzające i orzeźwiające połączenie.
Yerba mate zaparzona w tradycyjny sposób zawiera mniej więcej 165mg kofeiny, podczas gdy standardowa "mała czarna" około 40-50 mg. Yerba mate obfituje w wartości odżywcze. Jest bogatym źródłem witamin: A,B,C,E, zawiera też 9 podstawowych minerałów i 15 aminokwasów.
Substancje aktywne zawarte w yerba mate:
- kofeina
- kwas chlorogenowy
- chlorofil
- cholina
- kwas nikotynowy
- kwas pantotenowy
- rutyna
- tanina
- teobromina
- teofiina
- kwas urosolowy
Przygotowanie yerby w sposób tradycyjny:
1.Wsyp yerba mate do ok. 1/2 - 3/4 objętości naczynia (wedle uznania).
2.Przykryj naczynie dłonią, odwróć „do góry nogami” i potrząśnij kilkakrotnie w górę i w dół.
3.Następnie odwróć naczynie do kąta 45° tak, aby susz ułożył się po jednej stronie naczynia.
4.Wlej wodę o temp. 70-80°C w wolną przestrzeń między suszem, a ścianką naczynia.
5.Zamknij ustnik bombilli kciukiem i włóż rurkę w to samo miejsce gdzie wcześniej lana była woda.
6.Odstaw tak przygotowaną mate i odczekaj około 2-3 minuty. Dolej jeszcze nieco wody i... gotowe!
Tak przygotowana mate może być zalewana wielokrotnie, aż całkiem wypłucze się smak.
WAŻNE! Pamiętaj, że bombillą nie wolno mieszać, gdyż może to powodować zapychanie się rurki.
Skład: yerba mate (Ilex Paraguariensis) bio 78%, pata de buey (Bauhinia forficata) bio 9%, mięta pieprzowa bio 4%, trawa cytrynowa bio 4%, czystek ziele bio 3%, lubczyk korzeń bio 2%
Ilość: 400g
Yerba Mate Muy Rico 400g EL PAJARO
23,90 zł